Пятница, Апрель 20, 2018
Главная > Дела житейские > С праздником, братья и сестры!

С праздником, братья и сестры!

Пасха Господня – праздник всемирный и величайший, ибо Воскресение Христово изменило все сущее. Спаситель показал, что есть жизнь вечная, и смерть и ад не всевластны. Душа бессмертна, она стремится войти в Царствие Господне, и воскресший Христос указал путь. Он принес себя в жертву за грехи наши, претерпел страдания и был распят, и мы, христиане, должны быть достойными детьми его. Очистим и освятим свои души в таинствах Святой Церкви, установленной Богом. «Господи, спаси и помилуй нас!» Это обращение к Богу призывает нас к исправлению своей жизни, к таинству исповеди и покаяния. Христос учил нас любить ближнего и показал пример высшей жертвенной любви.
Пасхальное богослужение отличается особой торжественностью в порядке службы и в облачении служителей алтаря Христова. Но есть одно царственное облачение, которое нужно всем верующим во имя распятого и воскресшего Господа – это чистота души и помыслов и твердость в вере.
В этот пасхальный день мы всегда чувствуем особое внутреннее настроение, потому что веруем в воскресшего Христа, и по нашей вере Господь посылает Духа святого, дабы каждый верующий не погиб, а имел жизнь вечную.
Долгоденствия и здравия всем православным христианам на многая лета!
Христос Воскресе! Воистину Воскресе!
Благочинный Чаусского благочиния протоиерей Николай

Хрыстос уваскрэс!

З аўтра вернікі ўсяго праваслаўнага свету адзначаюць галоўнае хрысціянскае свята – Вялікдзень, якое ўяўляе сабой вечны сімвал перамогі жыцця, дабра і справядлівасці. Сваім уваскрэсеннем Іісус Хрыстос пазбавіў людзей ад смерці і даў надзею на вечнае жыццё. Вялікдзень святкуецца на працягу 40 дзён – роўна столькі, колькі прабыў на зямлі Гасподзь пасля ўваскрасення. Ён магчымасць кожнаму чалавеку духоўна ачысціцца праз пакуты і выпрабаванні Спасіцеля.

Нашы продкі заўсёды старанна рыхтаваліся да гэтага дня і не толькі прыбіралі ў хаце, рыхтавалі вялікодныя стравы, але і клапаціліся аб добрых адносінах з блізкімі і суседзямі, забываліся пра ўсе сваркі і спрэчкі і самі выбачалі ўсіх. Вялікдзень заўсёды быў днём радасці і ўшанавання Бога. З гэтым святам звязана шмат традыцый. Напрыклад, фарбаванне яек. Спакон вякоў лічылася, што велікоднае асвечанае яйка павінна быць першай стравай пасля 40-дзённага посту. А наконт таго, чаму яно фарбуецца ў чырвоны колер, ёсць некалькі версій. Так, паводле адной з іх, першае велікоднае яйка паднесла Марыя Магдаліна імператару Тыберыю. Пасля цудоўнага ўваскрасення Іісуса Хрыста яна прыйшла да яго са словамі: «Хрыстос уваскрэс!». У тыя часы нельга было прыходзіць з пустымі рукамі, таму яна прынесла імператару ў дар яйка. Тыбкерый не паверыў яе словам: маўляў, ніхто не можа ўваскрэснуць з мертвых, гэтак жа як белае яйка не можа стаць чырвоным. Але як толькі апошняе сова зляцела з яго вуснаў – яйка са-праўды стала чырвоным…

…І зноў мы чуем радасны вокліч: «Хрыстос уваскрэс! Сапраўды ўваскрэс!». І асаблівая, ні з чым не параўнальная радасць перапаўняе сэрцы, дорыць пачуццё духоўнага адраджэння і абнаўлення. Няхай вясновыя велікодныя дні прынясуць у нашы сем’і любоў і згоду. Будзем рабіць карысныя справы, клапаціцца аб родных і блізкіх, быць літасцівымі да незнаёмых людзей. Няхай святло гэтай вялікай урачыстасці не згасае ў нашых душах, абуджаючы імкненне жыць і працаваць на агульную карысць, у імя будучыні.

Версия для слабовидящих




Президент Белоруссии о взаимодействии с Молдовой: у нас нет закрытых тем для сотрудничества

Беларусь готова сотрудничать с Молдовой по всем направлениям, которые интересны этой стране, заявил журналистам Президент Беларуси Александр Лукашенко по итогам переговоров с Прези


Погода в Чаусах

Погода Чаусы
Информация сайта pogoda.by

Чаусский кинотеатр «Сузор’е» предлагает к просмотру новые фильмы

18 апреля В 11.00 и 16.00 «Капитан Подштанник». 2D. Детский. 18 и 19 апреля В 19.00 «Дикий ». 2D. Взрослый. 19 и 20 апреля В 11.00 и 16.00  «Ледниковый период-3:Эра динозавров...

Архив публикаций

Вконтакте

Одноклассники

Полезные ссылки